Spet teče iz noska?

Jesen nas ne pozdravi le z dišečim pečenim kostanjem in šelestenjem odpadlega listja, pogosto se srečamo tudi s prehladi.

Spet teče iz noska?

  • Google Plus

Smrkavi noski, glavobol in boleča ušesa so dojenčkom in malčkom posebej nadležni, saj mali nadobudneži ne želijo zamuditi niti minute razposajene igre in zato še težje prenašajo vse nadležne simptome, ki pridejo z okužbo prehlada. Zaradi slabšega obvladovanja lastne higiene, ne povsem razvitega imunskega sistema in pogostega stika z mikrobi in bacili v vrtcih, tovrstna obolenja pri njih pravzaprav težko povsem preprečimo.

V vsakem primeru pa se lahko skušamo držati nekaj preprostih načel, ki bodo zmanjšale verjetnost za tovrstna obolenja in omilila težave, ko se z njimi že soočamo.

1. Redno in dosledno umivanje rok. Virus prehlada se najpogosteje prenaša iz rok v usta, zato naj si otroci roke umijejo večkrat na dan, posebej pa pred vsakim obrokom. Pri mlajših otrocih, ki si roke sicer že umivajo sami, nadzorujte, da si roke resnično dobro namilijo, zdrgnejo in sperejo z vodo.

2. Brokoli je vaš najboljši prijatelj. Zelena zelenjava ni najbolj priljubljena izbira majhnih otrok, a vseeno se potrudite, da jo v takšni ali drugačni obliki uživajo vsak dan, saj zelenjava zelene barve omogoče beim krvničkam, da bolj učinkovito obračunajo z virusi v telesu.

3. Čiste površine. Starši so neredko prepričani, da zlobni virusi prehlada na njihove najmlajše čakajo tam zunaj, v resnici pa je prav njihov dom poln površin, kjer se mikrobi, bacili in virusi uspešno množijo, družinski člani pa si tako bolezni zlahka prenašajo med sabo. Zato redno čistite površine, sploh predmete, ki se jih redno dotikamo- kljuke, pipe, tipkovnice, telefone in televizijske daljnice.

4. Veliko gibanja. Zadrževanje v z bacili prepojenih ogretih notranjih prostorih brž, ko temperature padejo pod 15 stopinj celzija, ne koristi nikomur, še najmanj pa vašim najmlajšim. Prav to je namreč najpogostejši vzrok obolenj jeseni in pozimi. Zato preživite, primerno oblečeni, vsi skupaj čimveč gibalnih uric na svežem zraku.

5. Spiranje noska. . Čista sluznica preprečuje vdor virusov, zato nekateri specialisti in pediatri v mesecih priporočajo čiščenje noska najmlajših (in tudi starejših) tudi preventivno, vsekakor pa je obvezno, ko se prehlad že pojavi. 

Pri preprečevanju in odpravljanju simptomov prehlada vam pomaga tudi NIVEA Baby raztopina za čiščenje noska, ki je primerna za dojenčke po tretjem mesecu starosti, pa tudi za mladostnike in odrasle. Izdelek je na voljo v ampulah in v spreju, ki omogoča še lažjo uporabo. Raztopina za čiščenje noska posebej nežno spira občutljivo nosno sluznico dojenčka, lahko pa jo uporabljamo tudi za čiščenje zunanjih kotičkov vek.

Izvleček prečiščene, naravne morske vode nežno očisti in navlaži otrokov nosek ter tako dojenčku pomaga, da lažje diha, zunanjost vek pa očisti nečistoč. Na voljo tudi v obliki ampul, kjer sterilno pakiranje v posamičnih odmerkih zagotavlja praktično in higienično uporabo. Raztopina za čiščenje noska je bila posebej razvita za naravno vsakdanjo higieno dojenčkovega noska in oči. S 100 % fiziološko in sterilno raztopino soli nežno in na naraven način očisti nosek in dojenčku pomaga, da lažje diha. Za miren spanec in naspan dan.

 

Besedilo in fotografije: Beiersdorf AG


Ste poročene in iščete popolno darilo za svojega moža? Končno vam lahko ponudimo darilo, ki je zabavno in poučno obenem ;)

Nova knjiga Kamenka Kesarja Žena ima vedno prav.

kamenko.si


comments powered by Disqus