So gel nohti rešitev tudi za vaše nohte?

So gel nohti rešitev tudi za vaše nohte?

  • Google Plus

Nohtno stilistko Suzano Janežič sem spoznala pred tremi leti in pol. Ker sem imela velike težave z nohti, bili so krhki in lomljivi, sem poskusila vse možno, da bi jih utrdila in imela znova lepe. Tako sem jedla posebne vitamine za nohte, uporabljala lak za utrditev nohtov, mazala sem si z lakom, ki je v nohte vnašal potrebne vitamine, uporabljala sem posebne pilice za nohte...  Pa ni bilo bolje. Znanka mi je priporočala gel nohte, ker je imela sama podobne težave z nohti. Imela sem srečo, da sem našla Suzano, s katero sva se odlično ujeli. Moji nohti pa so naravnost čudoviti. Vedno so urejeni in lepi, kar je tisto, kar sem si želela. 

Kdaj si se začela ukvarjati z gel nohti?

Z ustvarjanjem gel nohtov sem se začela ukvarjati pred dvanajstimi leti. Po poklicu sem kozmetični tehnik, do vpisa v srednjo šolo sem vedno govorila, da bom frizerka, zadnji trenutek pa sem se odločila za kozmetično šolo. Takrat se mi še sanjalo ni, da bom kdaj postala nohtna stilistka.

Po šoli sem s pomočjo očeta srečala moškega, ki me je naučil delati nohte. To je bilo leta 2007 in od takrat dalje delam nohte, še vedno z srcem in veseljem. Zdi se mi, da mi je to pisano na kožo. Pa ne samo to, ugotovila sem, da se pri vsaki stranki naučim nekaj novega o življenju. Pri meni ni nikoli dolgčas. V salonu se velikokrat nasmejemo, včasih pa se zgodi tudi, da priteče kakšna solza, ampak takšno je življenje... Vedno poskušam biti pozitivna in moj cilj je, da stranke oddidejo nasmejane ter seveda zadovoljnae z nohti, ki jim jih naredim.

Zakaj gel nohti in ne gelish?

Uporaba gela je bolj trdna, kompaktnejša ter fleksibilnejša od gelisha. Sama nekaterim izdelam tudi gelish nohte, tega svetujem tistim, ki imajo svoje naravne nohte bolj močne, bolj trdne. Še vedno pa zagovarjam uporabo gela, ker vem, da nohti zdržijo od 4-8 tednov, seveda odvisno od rasti naravnega nohta in načina dela z njimi, svojim strankam svetujem, da stvari vedno prijemajo bolj z blazinicami prstov in ne direktno z nohti.

Ali gel nohti poškodujejo naravne nohte in ali so primerni za tiste, ki imajo slabe nohte?

Gel nohti ne poškodujejo naravnega nohta. Potrebno je vedeti, da gel samo zaščiti nohtno ploščo pred zunanjimi vplivi. Vedno je potrebno priti pravočasno na korekcijo, v nasprotnem primeru namreč odstopajo in se lomijo. To je seveda slabo za naravne nohte in nohtno stilistko, ker mora v takšnem primeru večina gela pobrusiti in je večja verjetnost, da pride hitreje do naravnega nohta, ter se ga lahko s tem tudi rahlo površinsko stanjša.

Definitivno priporočam strankam s slabšimi nohti, da se odločijo za gel nohte, saj preprečuje cepljenje in lomljenje naravnih nohtov, lak se ne kruši, itd. Sama vedno pravim, da je vredno poskusiti z gel nohti, še vedno se namreč lahko gel pobrusi in odstrani večino gela, naravni noht pa ostane takšen, kakršen je bil pred izdelavo.

Na koliko časa je treba priti po nove nohte? 

Po nove nohte oz. na korekcijo se v povprečju pride po štirih, odvisno od rasti naravnega nohta, nekatere stranke se celo potrudijo in pobrusijo rahlo površino gela in prelakirajo. Sicer pa je po petih tednih potrebno dodati nov nanos, ker je že zelo viden narastek gela, pa tudi gel sam ni več tako stabilen, kot je na začetku. Če pridejo stranke pravočasno na korekcijo, gela ne pobrusim preveč in tako tudi ne poškodujem naravnega nohta. Če je izdelava pravilna in stranka pride pravočasno na korekcijo, je rezultat jasen => gel ne poškoduje naravnega nohta.

Kakšne barve so moderne letos? 

Moderne barve letos so pastelne, pa tudi siva, bež-nude / barva pudra. Pri meni se stranke ne ozirajo toliko na modne barve, ampak izberejo predvsem tisto barvo, ki jim v tistem trenutku odgovarja, na odločitev pa vpliva tudi letni čas. 

 Kaj najbolj nenavadnega si narisala na nohte? 

Hmm .. Spomnim se še leta nazaj, ko je bila poslikava še popularna, sem eni gospodični morala risati risane junake, kot so batman, spiderman, kar mi je bilo za punco malo nenavadno, po drugi strani pa velik iziv, saj je bilo nekaj posebnega in drugačnega. Danes pa se moje stranke rajši poigrajo z barvami, sledi kakšna lepa nalepka, štampiljka, poslikana črtica ali biserčki.

Drage moje prijateljice. Suzana bo podarila gel nohte na roki in gel nohte na nogi dvema izmed vas, ki boste v komentarje pod objavo članka na FB strani napisale, zakaj bi si želel imeti gel nohte. 


Ste poročene in iščete popolno darilo za svojega moža? Končno vam lahko ponudimo darilo, ki je zabavno in poučno obenem ;)

Nova knjiga Kamenka Kesarja Žena ima vedno prav.

kamenko.si


comments powered by Disqus