Dobili smo najboljšega slovenskega barista v pripravi kave Franck

Deset najboljših barist iz Slovenije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine bo imelo oktobra priložnost pokazati svoje veščine na regionalnem tekmovanju Franck.

Dobili smo najboljšega slovenskega barista v pripravi kave Franck

  • Google Plus
Janez Perhavec dela kot barist dela v lokalu Stara Pošta v Kranju strokovno žirijo pa je navdušil z izjemno tehniko in spretnostjo ter širokim znanjem.»Že od mladosti rad pripravljam kavo. To je postala moja velika strast. Imam svoj lokal in najbolj uživam, ko pripravljam kavo. Zelo sem ponosen in vesel, da sem postal zmagovalec in se že veselim regijskega tekmovanja v Zagrebu.«
 
 
»Če lahko sodimo po kvalifikacijah v Sloveniji, bo kaliber finalistov letos res izjemen, in v treh letih, kar organiziramo to tekmovanje, smo opazili velik napredek v umetnosti priprave kave, kar se na koncu vidi v večji kakovosti napitkov, ki se vsakodnevno strežejo v lokalih, s katerimi sodelujemo, kar je tudi naš končni cilj,« je povedal vodja projekta tekmovanja Franck Marijo Karlica
 
Na kvalifikacijah so tekmovalci svoje znanje pokazali v dveh krogih. Najprej so morali v petih minutah pripraviti 4 enake napitke na osnovi espressa, v drugem krogu pa so najboljši iz prvega imeli tri minute za pripravo cappuccina z uporabo tehnike Latte Art. Strokovna žirija je izdelke ocenjevala po pravilih združenja Specialty Coffee Association(SCA), krovne mednarodne strokovne organizacije, ki združuje vse deležnike iz industrije kave.
 
 
Letos pričakujemo, da se bo kvalifikacij udeležilo okrog 50 barist, ki prihajajo iz okrog 15.000 lokalov v regiji, s katerimi sodeluje Franck, najboljših 10 pa se bo oktobra v Zagrebu pomerilo v finalu.  
 
Po Sloveniji sledijo še kvalifikacije na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini, najboljši tekmovalci pa bodo imeli priložnost pokazati svoje znanje, spretnost in kreativnost pri pripravi espressa ter drugih kavnih napitkov v finalu regionalnega tekmovanja.     
 
 
Franck se zaveda razvoja v umetnosti priprave kave in ga podpira, zato že vrsto let v okviru svoje baristične akademije vlaga v usposabljanja in nenehna izpolnjevanja ter tako v sodelovanju s partnerji iz gostinskega sektorja spodbuja mlade talente. Franck s tem sistematično dviguje merila glede kakovosti espressa, ustvarja nove trende in jim sledi ter sistematično krepi svoj položaj v gostinskem sektorjuv regiji, s tekmovanji pa potrjuje svojo željo po rasti in vlaganju v ljudi in vrhunsko kakovost kave.
 
 

Ste poročene in iščete popolno darilo za svojega moža? Končno vam lahko ponudimo darilo, ki je zabavno in poučno obenem ;)

Nova knjiga Kamenka Kesarja Žena ima vedno prav.

kamenko.si


comments powered by Disqus