Tri zlata pravila za zaščito pred soncem

Naše telo potrebuje sončno svetlobo – ta izboljša razpoloženje in aktivira metabolizem. Vendar pa kože ne smemo pustiti nezaščitene ali čezmerno izpostavljene soncu, saj lahko koža utrpi trajne poškodbe. Strokovnjak za nego kože, znamka Eucerin, svetuje, kako varno uživati na soncu, in postavlja zlata pravila za zaščito pred soncem.

Tri zlata pravila za zaščito pred soncem

  • Google Plus

Naše telo potrebuje sončno svetlobo – ta izboljša razpoloženje in aktivira metabolizem. Vendar pa kože ne smemo pustiti nezaščitene ali čezmerno izpostavljene soncu, saj lahko koža utrpi trajne poškodbe. Strokovnjak za nego kože, znamka Eucerin, svetuje, kako varno uživati na soncu, in postavlja zlata pravila za zaščito pred soncem. 

Sonce nas nedvomno osrečuje in naše telo ga nedvomno potrebuje, tudi za izboljšanje razpoloženja ali stimulacijo tvorbe vitamina D, ki je pomemben za raven kalcija, rast kosti in močan imunski sistem. Študije so pokazale, da je sončna svetloba potrebna za tvorbo serotonina, tako imenovanega hormona sreče, ki nadzoruje naše počutje in razpoloženje. Toda očitno je, da preveč nezaščitene izpostavljenosti sončnim žarkom lahko škoduje naši koži in povzroči opekline, fotostaranje, alergije na sonce ali celo kožnega raka. Učinkovita zaščita pred soncem potrebuje le tri korake, tri zlate korake za pravilno zaščito pred soncem. 

Zakaj potrebujemo zaščito pred soncem? 

UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastajanje prostih radikalov v koži, ki povzročajo oksidativni stres. UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem – prezgodnjim staranjem kože zaradi sonca. Sprožijo lahko tudi alergije na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). Tudi UVB-žarki lahko povzročijo alergije, vendar v manjšem obsegu.                  

Obe vrsti UV-žarkov lahko sprožita hiperpigmentacijo in prispevata k pojavu stanja kože, kot so sončne pege, znane tudi kot starostne pege, in melazma.

Prvi korak: pravilna izbira izdelka 

Prvi korak je izbira ustreznega izdelka za zaščito pred soncem. Negativni vidiki izpostavljenosti soncu so splošno znani: nedavne študije v laboratoriju Eucerin so pokazale, da lahko tudi visokoenergijska vidna svetloba – modri spekter dnevne svetlobe – sproži sproščanje prostih radikalov, ki lahko obremenijo kožo in povzročijo hiperpigmentacijo in fotostaranje. 

Izdelki Eucerin®Sun z napredno spektralno tehnologijo ščitijo kožo pred UVA- in UVB-žarki ter pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Združujejo visoko učinkovite UVA-/UVB-filtre in antioksidant licochalcon A, ki pomaga nevtralizirati proste radikale. Formula vsebuje tudi gliciretinsko kislino, ki spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK. 

Drugi korak: zadostna količina izdelka

Količina izdelka za zaščito pred soncem, ki jo nanesemo na kožo, je ključnega pomena za dejansko zaščito, ki jo prejme koža. Za namen standardizacije mednarodni merilni sistemi zahtevajo enake odmerke za vse obstoječe izdelke: 2 mg/cm2.

Tretji korak: pravilen nanos izdelka za zaščito pred soncem 

Čeprav se mnogi zavedajo, da morajo uporabljati zaščito pred soncem, pa pri tem niso dovolj skrbni in pustijo nekatere predele telesa nezaščitene. 

Eucerinova raziskava je pokazala, da je v povprečju 14 odstotkov hrbta pri ženskah in 22 odstotkov pri moških redno izpostavljenih sončnim žarkom brez vsakršne zaščite. Predeli, kot so stopala, dlani, zadnja stran rok, zgornji del hrbta in deli ob robovih kopalk, pri uporabi izdelkov za zaščito pred soncem zelo pogosto ostanejo nezaščiteni. Eucerin®priporoča temeljit nanos izdelka za zaščito pred soncem, pri čemer moramo paziti, da ne spregledamo omenjenih predelov. [1]

 

Eucerin Sun Allergy Protect kremni gel za zaščito pred soncem ZF 25je izdelek za zaščito obraza in telesa pred soncem, ki je bil posebej razvit za kožo, nagnjeno k alergijam na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). 

Eucerin Sun Allergy protect kremni gel za zaščito pred soncem za kožo ZF 50 Eucerin Sun zaščitni gel za kožo nagnjeno k alergijam ZF 50 je lahek gel, posebej razvit za kožo nagnjeno k alergijam na sonce. Ta nemastna, vodoodporna formula gela ne vsebuje emulgatorjev, dišav in konzervansov ter je primerna za zelo občutljivo kožo ali kožo, občutljivo za svetlobo.

  

 


Ste poročene in iščete popolno darilo za svojega moža? Končno vam lahko ponudimo darilo, ki je zabavno in poučno obenem ;)

Nova knjiga Kamenka Kesarja Žena ima vedno prav.

kamenko.si


comments powered by Disqus