Evropska prvakinja v podaljševanju trepalnic

Karmen Farkaš je izjemno mlado dekle. Umetnica. Spoznala sem jo po naključju, ko sem po spletu iskala, kdo lepo podaljšuje trepalnice. Evropska prvakinja v podaljševanju trepalnic je simpatično in preprosto mlado dekle, ki zelo dobro ve, kaj hoče in želi. Navdušila me je s svojim pristopom, ambicioznostjo in kvalitetnim delom. Svoje trepalnice ji zaupajo tudi nekatere znane Slovenke, med njimi tudi pevka Alya.

Evropska prvakinja v podaljševanju trepalnic

  • Google Plus
 Kako to, da si se začela ukvarjati z oblikovanjem trepalnic? Kako si začela? 
 
Že od malih nog so me zanimali vsi novi trendi na področju kozmetike, ličenja, lepote in frizerstva in prav zaradi tega sem se po končani osnovni šoli vpisala v srednjo frizersko šolo, kjer sem pridobila potrebno znanje iz področji, ki so me zanimali. No, nekaj let kasneje se je pojavila priložnost, da opravim tečaj iz podaljševanja trepalnic in v trenutku sem bila zasvojena.
 
O, kako dobro. Si takoj torej vedela, da je to tvoj vstop v poslovni svet in svet lepote?
 
Takoj. (se nasmeji) Ob izjemni podpori družine sem se takoj po opravljenem tečaju odločila za odprtje salona najprej v Litiji, mesec dni kasneje, zaradi velikega povpraševanja pa sem odprla še drugo lokacijo in sicer v Ljubljani na Viču, kjer se trenutno tudi nahajamo. Izjemno zadovoljstvo strank mi je dalo pogum, da se udeležim evropskega tekmovanja v podaljševanju trepalnic, kjer sem s prvim mestom v kategoriji “classic look” in s prvim mestom med vsemi kandidati, po izboru Frankie Widdow dobila potrditev, da se je ves trud obrestoval in da svojim strankam ponujam resnično kvalitetno storitev. In to je tudi cilj naše blagovne znamke PerfectLook - kvaliteta pred kvantiteto. Letos pa upam na dober rezultat tudi na tekmovanju na Dunaju.
 
Karmen Farkaš
 
Čestitam. To je za tako mlado dekle izjemna potrditev.
 
Hvala lepa. 

Kaj pa je pomembno pri oblikovanju trepalnic, na kaj moraš biti pozorna in kako jih je treba vzdrževati?

Pri podaljševanju trepalnic je najbolj pomembno, da stilistka izbere pravo dolžino in težo umetnih trepalnic, da naravnih trepalnic ne poškodujemo. Vsako umetno trepalnico moramo nalepiti na eno naravno in izolirati trepalnice, ki še rastejo. Stiliranje pa moramo prilagoditi za vsako stranko posebaj glede na njeno obliko oči. Z pravilnim stiliranjem lahko optično spremenimo oko in tako rekoč odpremo oči. Za karseda dolgo obstojnost podaljšanih trepalnic jih ne smemo zmočiti prvih 48ur. Potem pa si jih je potrebno vsak dan umivati in česati s posebno krtačko, ki jo prejmete po tretmaju pri nas. Prepovedana je le uporaba mastnih kozmetičnih produktov in obisk savne.

Trepalnice med delom in po zaključku

 

Kdaj pa priporočaš refil oz. dopolnjevanje trepalnic?

Normalno je, da vam na dan izpade 1 do 4 trepalnic in zato je refill oz dopolnjevanje trepalnic priporočljivo na 3 do 4 tedne. Vse trepalnice se vam obnovijo v roku 4 do 8 tednih, ciklus rasti trepalnic pa je enak ciklusu rasti dlačic po telesu. Na obstojnost trepalnic vpliva tudi nepravilno delovanje hormonov, jemanje zdravil in kakršnekoli zdravstvene težave. 
 
 Podaljševanje trepalnic je velik hit po svetu in pri nas. Zakaj, po tvoje?
 
Vsaka urejena ženska zjutraj porabi kar nekaj časa, da uredi svoj make-up in nanese maskaro na trepalnice. Z podaljšanimi trepalnicami se zbudi skoraj urejena, maskara postane preteklost in oči so lepo poudarjene ter trepalnice daljše in bolj goste kot jih imamo sicer. Ste se kdaj spraševale kako imajo lahko zvezdnice in znane osebe tako čudovite, dolge in goste trepalnice? V večini primerov je skrivnost v tem, da so se odločile za podaljševanje trepalnic. Moje največje zadovoljstvo je, ko stranka odpre svoje oči in ne more verjeti, da ima tako lepe trepalnice. K popularnosti podaljšanih trepalnic pa zagotovo pripomore tudi življenjski tempo, ki je iz dneva v dan hitrejši, vse več imamo obveznosti in posledično manj časa zase. Zato se čedalje več žensk odloča za zmanjševanje časa potrebnega za jutranjo ureditev in prvi korak k temu so zagotovo trepalnice, saj si vsaka želi popolnega pogleda.
 
 Skrbno in natanćno delo 
 

Kaj še rada počneš v življenju? Menda dobro rišeš, kaj najraje rišeš?

V življenju rada počnem veliko stvari. Zanimajo me novi trendi na področju lepote in mode, ki prihajajo in vedno rada preizkusim kaj novega. Vse kar je povezano z lepoto in modo me zanima. Večino svojega časa zdaj res posvetim delu in svojemu salonu, saj je poleg stiliranja strank potrebno skrbeti še za vso birokracijo, oglaševanje, razvoj novih storitev, zaposlovanje,... in vse to zahteva ogromno časa. V prostem času pa še vedno kaj naslikam na platno in se družim z ljudmi, ki so mi blizu. Najraje rišem pravljične slike s skritim pomenom ali abstraktne slike. Lansko leto se mi je zaradi manjkajočega okvirja izmuznila nagrada Zlata paleta, zato upam, da bom na letošnjem natečaju popravila lansko “napako”.  

Slika, ki jo je narisala Karmen

Pa to ni napaka, izjemno lepo rišeš. Zelo mlada si še, pa imaš že uspešen posel. Kako to, da si tako odgovorna in resna, pri teh mladih letih? Od kod to pride?

Vedno sem si želela biti sama svoj “šef”, da lahko počneš tisto kar te veseli, voditi in navdihovati druge. Že kot majhna punčka sem bila zelo radovedna in komaj sem čakala, da grem v kakšen lepotni salon ter opazujem stiliste pri delu. Vedno sem imela podporo svoje družine, ki me je spodbujala. Najbolj pa me je navdušil Rok Terziev, ki me popeljal v poslovni svet, motiviral in poskrbel, da so prvi meseci stekli brez večjih napak, ter mi predstavil številne ljudi, ki so mi tako ali drugače pomagali pri uresničitvi svojih sanj. Odgovornost in resnost mislim, da je prišla sama od sebe, ko počneš tisto v čemer res uživaš. Vsako trud se enkrat poplača. Work hard, play harder. :)
 
Trepalnice po koncu podaljševanja
 
Dobro je imeti polbrata, ki je tako uspešen, kajne? (Rok Terziev je polbrat od Karmen, op. av.) 
 
Ja, res (se smeje)  Kako boš nadaljevala s svojim delom, kaj imaš še v načrtu? Kaj se bo še zgodilo na področju estetike v bodoče? Kaj bi te še zanimalo, da bi delala na tem področju?

Načrti za prihodnost so kar pestri. Prva stvar, ki je trenutno na seznamu in ji poleg dela posvečam največ pozornosti, so lastni tečaji oziroma akademija za podaljševanje trepalnic, pripravljam pa tudi lastno blagovno znamko pripomočkov. Kaj točno se bo spremenilo na področju estetike težko rečem, si pa želim razvijati produkte, ki bi tako ali drugače poenostavili podaljševanje trepalnic. Stranke bodo v bližnji prihodnosti skoraj zagotovo pri nas lahko kupile tudi vso potrebno kozmetiko, ki ne vpliva na obstojnost trepalnic. Ena izmed večjih želja pa so franšize PerfectLook kozmetičnih salonov v Sloveniji in tudi v sosednjih državah. Z Rokom nekaj že pripravljava na tem področju, vendar je takšen korak zelo velik in precej zahteven zato bo potrebnega še nekaj dela.

Hvala, draga Karmen in veliko uspeha ti želim tudi v bodoče! 

Hvala lepa! 

Fotografije: Osebni arhiv 

 

Karmen bo eni izmed mojih bralk podarila podaljševanje trepalnic. V komentarje na FB strani napišite, zakaj bi morala Karmen izbrati prav vas. 

 

comments powered by Disqus