Kaj imata skupnega Kleopatra in piling kože?

Kaj imata skupnega Kleopatra in piling kože?

  • Google Plus

Svetla, sijoča, mladostna in čudovita koža se skriva pod čarobnim učinkom pilingov. Ti so se uvrstili med enega najpomembnejših kozmetičnih postopkov. 

Ne samo, da so kemični pilingi, ki jih izvajajo dermatologi, eni najbolj pogostih posegov, ki jih naredi lepotna industrija po vsem svetu, izdelki za piling obraza in telesa so se prebili v sam vrh top izdelov, ki ne smejo manjkati na naši polici v kopalnici.

Kleopatra, kraljica lepotnih veščin

Kleopatra je bila v leptonih veščinah mojstica brez primere. Hvaležni smo ji za »mačje oči«, ki jih je prva znala narisati na svoje veke, za parfume in za opevane mlečne kopeli. Prav Kleopatrine kremaste mlečne kopeli so navdahnile kozmetično industrijo po vsem svetu. Pametni Egipčani so namreč vedeli, da mleko vsebuje naravni piling, mlečno kislino, ki je danes pogosta sestavina pri izdelovanju kozmetičnih izdelkov. 

In ko je slavna Samantha Jones iz kultne nanizanke Seks v mestu na premiero Carryjine knjige prišla v obraz rdeča in «olupljena«, saj je bila na kemičnem piligu, si ustvarjalci serije niso mogli zamislili, da bo taisti piling postal svetovni hit. Čez nekaj let, dodajajo strokovnjaki, ki so ga izpopolnili in prilagodili koži, da se Samathina nesreča ne bi ponovila. 

O pomembnosti pilinga pišejo svetovni znani dermatologi

 “Vaši kozmetični izdelki bodo veliko bolje delovali na koži, ki jo boste pred tem očistili s pilingom, saj na koži ne bo več mrtvih celic, ki bo onemogočale absorbcijo izdelkov za nego obraza,” je dejal Neal Schultz iz New Yorka, ki v svoji ordinaciji v Park Avenue. 

Za piling pa ni treba k dermatologu. Sodobni izdelki iz linije NIVEA vsebujejo čisto vse, da si lahko kožo dobro očistite kar doma, pred spanjem. 

 

Za koga je piling obraza še posebej priporočljiv? 

Piling telesa in obraza je izredno pomemben za vse starosti. Še posebej pa je priporočljiva uporaba pilinga v najstniškem obdobju zaradi bolj mastne kože in pri ženskah in moških v zrelih letih, saj odstranjevanje odmrlih celih kožo vidno pomladi. Regeneracija kože se po 40. letu upočasni, nastajanje novih celic je manj pogosto, serumi proti staranju pa so na koži po pilingu mnogo bolj učinkoviti. Vredno pa je omeniti, da pilinga za telo ne smemo uporabiti na obrazu.

 

 


Ste poročene in iščete popolno darilo za svojega moža? Končno vam lahko ponudimo darilo, ki je zabavno in poučno obenem ;)

Nova knjiga Kamenka Kesarja Žena ima vedno prav.

kamenko.si


comments powered by Disqus