Več kalorij, več smeha

Več kalorij, več smeha

  • Google Plus

O, kako dober dan je za menoj! Po jutranji vodni aerobiki, kjer sem ugotavljala, kakšni knedli brez motorike smo videti v vodi, ko ne moreš skoordinirati svojih gibov, da bi bili videti takšni, kot jih kaže trenerka na suhem, sem šla na vnovične meritve. Ker sem bila malo brez energije, je športni trener Rok dejal, da bova opravila meritve in videla, kaj se mi dogaja.

Rezultati so pokazali, da jem premalo, glede na to, kako aktivna sem. Rok je poklical nutricistko Andrejo in čez eno uro sem že sedela z njo in sva šli skozi rezultate. Padla je odločitev, da mi dvignejo vnos kalorij in zmanjšajo športno aktivnost. Rok je dejal, naj hodim na vse vadbe, a da naj jih delam zmerno in počasi. Meni prav!

Na kardiokrosu sem bila dobro motivirana na orbitreku, potem pa mi je trenerka Anita pokazala nekaj dobrih vaj za moj križ. Vitka svetlolaska Anita mi je s tem naredila veliko uslugo, saj bom te vaje izvajala tudi doma. Btw, Anita ima pet otrok! Pet! Kapo dol!

Kosilo je bilo že z več kalorijami in moram reči, da sem se prvič zares najedla, temu primerno se je dvignilo moje razpoloženje. Noro, kaj dela hrana!

Popoldne sem si privoščila počitek in ogled še ene epizode serije Most. Hudo, kak twist so naredili!

Potem je sledil bazen, prostovoljno. :) Klepetala sem z dvema ženskama, ki sta ravno tako v program. Zagrebčanka, novinarka, ki živi in dela v Londonu, je na detoxu. Vsako leto gre nekam za teden dni na razstrupljanje. V Šmarjeških je zadovoljna in zelo všeč ji je okolje in prijazno osebje. To je res. Tako prijaznih ljudi ne srečaš povsod. Prijetno. Sabina je njena slovenska prijateljica, ki ji je prišla delat družbo, sicer pa pridno vadi in ima dobro, dobro energijo. Hitro smo našle skupne teme, še posebej nam je bila všeč tista o hrani. :)

V Termah dela tudi moj nekdanji sosed iz Krškega Gašper, ki me je povabil na vrtinčenje. Mislim, kaj? Razložil mi je, da gre za poseben postopek vrtenja brisač v finski savni, za katero je strokovnjak. Pa nisem mogla reči ne sosedu iz Krškega!

Hja. Deset se nas je zbralo v majhni finski savni, kjer je bilo vroče kot v savni. Gašper je nastopil kot Samuraj. Izbral je glasbo iz filma Gladiator. Me je že skrbelo. Na žerjavico je zlival vodo, v roke pa vzel dve brisači in z njima ustvarjal vrtinčenje zraka, da je bilo še bolj vroče. Zaprla sem oči in upala, da preživim. Sčasoma sem se sprostila in postalo mi je prijetno. Res, no. Vroče kot v peklu, a na nek mazohističen način, mi je bilo všeč.

Ko sem imela dovolj, sem rekla:”Gašper, bilo je super, a za mene je bilo dovolj!” Pa me je pogledal: ”Še pol minute je do konca!” Pa sem ostala do konca.

Ponosna sem prikorakala v sobo. Kakšnih pet dni! Kot bi stopila v povsem nov svet!

In še češnja na torti. Sladica za večerjo! Natakar Jure je prišel k nama in vprašal, če bova še eno. Še eno? Se šalite? “Ne, res, ena sladica ima samo 30 kalorij!” Kako so mi sijale oči!

Zdaj jo imam v sobi, sladico dobro in čakam, da jo zmažem pred spanjem.

 


Ste poročene in iščete popolno darilo za svojega moža? Končno vam lahko ponudimo darilo, ki je zabavno in poučno obenem ;)

Nova knjiga Kamenka Kesarja Žena ima vedno prav.

kamenko.si


comments powered by Disqus