Kriza tretjega dne

Kriza tretjega dne

  • Google Plus

U, danes je težko. Glava dela po svoje, mišice so utrujene, želodec prazen. Da bo tretji dan kriza sem si kar mislila. Tudi po porodu ti babice povedo, da bo tretji dan prišlo vse za teboj. :) In je res prišlo.

Zjutraj sem se sicer zbudila dobre volje in presenečena nad dejstvom, da je muskelfiber blažji, kot sem pričakovala. Zato sem se zadovoljna odpravila k zajtrku in naročila polnovredno pecivo in jogurt. Prijazen natakar mi je prinesel krožnik sadja, s tremi majčkenimi piškotki in jogurt. Takoj sem dvignila roko, kot pri favlu. “Oprostite, kje pa je pecivo?” Presenečeno me je pogledal:”Piškoti so.” “To so trije piškotkiči, v obliki srčka. Nič od nič. Prosim, prinesite mi raje tisto, kar je dobil moj mož. “ Res no, če pojem teh sedem rezinic sadja in te tri piškotuljke, me bo konec.” Natakar je razumel in brzinsko prinesel drug krožnik. Ah. Hvala bogu. Če ne, bi bili mrtvi okoli.

Po zajtrku sva si privoščila kavo in že sem se oblekla v kopalke za vodno aerobiko. Kamenko je pripravljal fotoaparat in stativ, ko sem ga vprašala:”Kam ti greš?” “Slikat, ne?!” “O, ne žensk v bazenu pa ne boš slikal!”

Še dobro, da sem ga pustila v sobi. Veste, ko človek razmišlja programu hujšanja ne pomisli na dejstvo, da bodo prišle tudi vitke ženske. Mislim, halo?! Zakaj? No, ne vem. Je pa res, da je v programu detoxa, ki spada k nam, slim fitovcem, tudi čudovita Rusinja, ki sem jo že omenila. Je prišla zjutraj na vodno aerobiko, s krasno postavo in dolgimi, malo nakodranimi lasmi. Mislim, da smo vse ostale ženske v vodi utihnile in si mislile: “Mrha!”

Vodna aerobika je bila sicer zelo fajn. So me fajn bolele roke po njej. Po aerobiki sem se tekla preoblečt za kardio kros trening.

Športni trener Rok je bil videti malce zaskrbljen, ko mi je začelo teči iz obraza. Dvajset minut hoje po tekočem traku, tekoče hoje v naklonu, je mojemu telesu naredilo svoje. Najprej sem se brisala v roko, potem prosila Kamenka za brisačo, potem sem jo dala okoli vratu. Je rekel Rok, da verjetno doma ne gibam veliko. NE GIBAM SPLOH!

Sem mu prijazno povedala in me je dal na sobno kolo, kjer mi je težavnost iz 2 po desetih minutah prestavil na 1, še pet minut kasneje pa rekel, da lahko kar grem, da je za prvič dovolj. Razumela sem namig. Kondicija na psu.

Do sobe sem naredila še en ovinek v restavracijo, kjer jemo mi shujševanci in vzela en med. Nutricistka Janja mi je rekla, da ga lahko vzamem, ko bo kriza. Kriza je bila! Malo vrtoglava in mehkih kolen sem prišla v sobo in med zamešala v jogurt, ki mi je ostal od včeraj. Pojedla sem še malo grozdja in se vrgla na posteljo. Mrak.

Na srečo je bilo kmalu kosilo in takoj sem opazila, da je pri krožniku vilica, ki je ležala tam, kjer je običajno za desert. Ko je prišel natakar, ga je Kamenko takoj vprašal, kaj pomeni ta vilica in ali je najino upanje upravičeno. Ja, je rekel, dvakrat na teden je sladica. Da vidite moje veselje!

Aja, saj vidite, me je mož slikal. Srečno mene. Košček jabolčne pite me je osrečil kot otroka nova igrača.  Samo otroci ne poližejo igrače tako, kot sem jaz skodelico.

Po kosilu pa me je zmanjkalo. Zaspala sem v hipu in se zbudila v prepričanju, da je dan minil. Potem sem bila šele utrujena! Navlekla sem nase haljo in šla na WRAP UP, k lušni Barbari, ki se ji opravičujem, da nisem nič govorila. Res nisem imela energije. Wrap up je sicer peeling in obloga iz zelene gline, ki pospešuje hujšanja in odstranjuje toksine in maščobo iz kože. Ena ura je hitro minila. Ker je moral Kamenko službeno v Ljubljano, me je kar s telefonom slikala Barbara. Kakšen piščanc sem bila, kajne!

Do večerje sem pogledala dve epizodi serije Most, ki me je čisto prevzela, morda malo preveč, saj sem na poti na večerjo v vsakem gostu videla nekaj sumljivega.

Večerja je prehitro izginila v želodčku, zdaj čakam, da napadem še jogurt in dva krekerja.

Kriza tretjega dne gre počasi k vragu, jutri me čaka nov dan, iste kalorije in veliko gibanja.

Grem sanjat pečenega piščanca in restan krompir!


Ste poročene in iščete popolno darilo za svojega moža? Končno vam lahko ponudimo darilo, ki je zabavno in poučno obenem ;)

Nova knjiga Kamenka Kesarja Žena ima vedno prav.

kamenko.si


comments powered by Disqus