Šla sem hujšat v Toplice

Šla sem hujšat v Toplice

  • Google Plus

Odločila sem se, da je dovolj. Preprosto. Enkrat je pač dovolj. Da je dovolj tega, da sem nezadovoljna z odvečnimi kilogrami in tega, da se ne lotim hujšanja, kot je treba. Že res, da sem bila pozimi tri mesece na dieti in šlo mi je odlično! A je potem šlo vse… v maloro. In ker se bliža moj rojstni dan, sem si mislila, morda pa je zdaj pravi čas zame. Da nekaj naredim zase. In to na način, kot nisem še nikoli.

Brskala sem po spletu in našla - moje tudi sicer priljubljene Terme Šmarješke toplice  - in njihov program Slim Fit. Vsebuje vse, kar se mi zdi prav. Obisk pri kardiologu, meritve, ocena stanja, prilagoditev vaj in aktivnosti in seveda priporočena dieta, ki jo določi nutricistka Janja. 

Pred desetimi dnevi sem Šmarješke obiskala prvič in z nutricistko sva dorekli mojo dieto. Janja je odločila, da bom imela dovolj 1200 kalorij na dan. (Če bo kriza, bo dodala kakšnih sto, dvesto kalorij, je rekla) Določili so mi celoten program aktivnosti in danes sem začela s kosilom. 

Da imam oporo, je šel z menoj moj mož Kamenko, ki je prijazno pristal, da bo jedel z menoj in Janja mu je določila 1800 kalorij dnevno. Mislim. Kamenko je vitek. Sploh ne potrebuje diete. Ampak mi bo v oporo. Strašansko lepo. Kamenko bo moj teden dni v Šmarjeških tudi fotografiral in snemal, tako da bom imela kaj pokazati. 

Tisti, ki smo v program Slim Fit ali Detox jemo v posebni jedilnici, da se nam ne zmeša od luštov, ki jih prinaša “prava jedilnica.” Poleg najine mize sedi lepa, vitka Rusinja, ki je na programu detoxa. Poleg juhice, ji natakar Jurij prinese dva kozarca zelenjavnega in sadnega soka. Ajme Bože! Je pa lepa. Moram priznati. Morda tudi zaradi programa razstrupljanja telesa. 

Moja obroka sta bila izredno okusna, to moram reči, je pa res, da sem bila po kosilu tako lačna, da sem hotela otrokom, ki so hranili ribe, vzeti malo kruha ali pa se vreči na glavo med ribe in odpirati usta. Ampak sem šla skozi.

Večerja je bila super dobra in tudi najedla sem se bolj.

Če računam, da sem šla danes na sprehod po njihovem lepem parku, v turško in finsko savno in da sem se namakala v jaccuzziju, imam občutek, da že hujšam. Ko sem šla iz večerje do sobe bi prisegla, da mi hlače lezejo dol. Pa je šele prvi dan! Kaj šele bo! 

Kamenka je danes rešila čudovita natakarica, ki mu je povedala, da ga rada bere. Je dobil od samega komplimenta 400 kalorij, direkt v žilo. 

Ne bo lahko, to že zdaj vem. Navajena sem se razvajati s slaščicami. Sploh pa nisem navajena migati. Že jutri me čaka vse živo od aktivnosti. Sva se dobili zvečer s športno animatorko Veroniko, ki me je popeljala skozi ves program in mi razkazala vse prostore. Že od tiste hoje imam muskelfiber, kako bo šele  jutri. 

Čisto sem utrujena. Grem čimprej spat, da ne bom razmišljala o hrani, pa da se bom zbduila fit and fun. Začnem 7:40 z meritvami. (Bom držala trebuh noter) Se beremo znova jutri!

Fotograf: Kamenko Kesar

Povezava: Terme Šmarješke Toplice

 


Ste poročene in iščete popolno darilo za svojega moža? Končno vam lahko ponudimo darilo, ki je zabavno in poučno obenem ;)

Nova knjiga Kamenka Kesarja Žena ima vedno prav.

kamenko.si


comments powered by Disqus