Mačke ali psi? Glasujte in pomagajte vsem kosmatincem.

Mačke ali psi? Glasujte in pomagajte vsem kosmatincem.

  • Google Plus

Ljubitelji živali vedno znova opozarjajo: domače živali niso igračka, primerni pa so samo za ljudi, ki znajo zanje dobro poskrbeti. A številke žal še vedno govorijo, da se teh nasvetov ljudje še vedno ne držijo.

Živali, ki jih ljudje prejmejo v dar ali pa jih nepremišljeno vzamejo v svojo oskrbo, še vedno pogosto pristanejo v zavetiščih. Tam zanje sicer dobro skrbijo, dokler ne najdejo novega ljubečega doma, a zavetišča so prenatrpana in odvisna od prostovoljcev oziroma donaterjev, ki nesebično nudijo pomoč po svojih zmožnostih.

Pri spletni trgovini mimovrste=) so se odločili, da na pomoč priskočijo tudi sami. S podporo ljubiteljev živali, med katere se prištevajo tudi sami, bodo donirali tono hrane za zapuščene ljubljenčke, ki so nastanjeni v zavetiščih po Sloveniji.

In kaj lahko storite vi? Na posebni aplikaciji družabnega omrežja Facebook lahko glasujete, če imate raje mačke ali pse. Vsak glas prinese 100 g hrane za zapuščene domače živali, zbrano tono pa bodo nazadnje razdelili med dva zavetišča.

Kot je povedala direktorica podjetja Lea Benedejčič: »Skrb za živali je mnogim zaposlenim pri mimovrste=) zelo pomembna. Zaposleni v podjetju imamo skupaj preko 80 domačih živali, tudi sama imam dva hrta, zato nam je ta akcija zelo blizu.  Že dalj časa sodelujemo z različnimi zavetišči in društvi za zaščito živali, tokrat pa smo se skupaj lotili vseslovenske akcije in verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo zbrati tono hrane za zapuščene živali.« 

Gotovo pa bodo veseli tudi mačke in psi, ki se kljub navidez nepremostljivim razlikam včasih med sabo celo odlično razumejo :)

 

 


Ste poročene in iščete popolno darilo za svojega moža? Končno vam lahko ponudimo darilo, ki je zabavno in poučno obenem ;)

Nova knjiga Kamenka Kesarja Žena ima vedno prav.

kamenko.si


comments powered by Disqus