Konec počitnic? Kar mirno.

Poležavanje pod borovci v družbi dobre knjige napolni naše baterije. A vsega lepega je enkrat konec.

Konec počitnic? Kar mirno.

  • Google Plus

Prehod iz počitniškega v delovni tempo marsikomu povzroča stres. Lenobnega počivanja je konec, čakajo nas kupi neopranega perila, gore neplačanih računov, polni nabiralniki elektronskih sporočil in kopica drugih obveznosti, ki brezkompromisno zahtevajo našo pozornost. Da bo vrnitev v vsakdanje življenje čim manj obremenjujoča, pa vam NIVEA ponuja nekaj nasvetov, s pomočjo katerih lahko omilite zgoraj opisani postpočitniški stres.

1. Domovanje pospravite vnaprej. 


Če nas poleg nakopičenih obveznosti doma pričaka še neurejeno stanovanje, to vsekakor pripomore k neprijetni izkušnji že tako utrudljivega vračanja z dopusta. Ko pa nam dobrodošlico izkaže dišeče in urejeno domovanje,  pa se naše misli lažje vrnejo v ustaljene trnice.

2. Perilo operite že na počitnicah.


Če ne dopustujete v kampu, morda ni odveč pobrskati za lokalnimi pralnicami in za umazano perilo poskrbeti že na počinicah. S tem si boste prihranili vsaj eno obveznost, oblačila ob prihodu pa preprosto preložili v omaro.

3. Prihod nazaj načrtujte dan pred koncem dopusta.


Če je pred vami delovni ponedeljek, ki vas pričakuje z zastrašujočimi sestanki in polnimi elektronskimi nabiralniki, se domov nikar ne vračajte v nedeljo zvečer. Vemo, v teoriji se zdi mamljivo podaljšati počitniški odklop do skrajnega roka, a v resnici še kako potrebujete dodatni dan, da globoko zavzdihnete in se v miru pripravite na nove izzive.

4. Takoj pospravite prtljago. 
Ob prihodu nikar ne odmislite polnih potovalk. Dan se hitro prevesi v teden in četudi kopalk in poletnih oblekic za na plažo v resnici ne potrebujete do naslednjega leta, se vseeno spopadite s to nadlogo čimprej in odmislite vsaj en opravek na seznamu.

5. Od počitnic se dostojno poslovite tudi doma.


Dan po prihodu si privoščite dobro večerjo, masažo ali obisk kinodvorane in z bližnjimi obujajte spomine na lepa doživetja. Če pa se dopust zaradi slabega vremena ali drugih okoliščin tokrat ni odvil po načrtu, pa tovrstno razvajanje tako ali tako potrebujete še bolj.

6. Ne skušajte nadoknaditi vsega naenkrat.


Ne skrbite, prvi dan službe v vaši glavi zveni bolj strašljivo kakor je v resnici. Ne hitite z izpolnjevanjem vseh delovnih obveznosti naenkrat, dela se lotite postopoma, nadrejene in sodelavce pa povabite na jutranjo kavo in jih prosite za dan ali dva razumevanja, da se privadite na ustaljeni delovni ritem.

Poleg naših nasvetov pa vam pri stresnih situacijah pomagajo tudi dezodoranti iz linije NIVEA Stress Protect. 

Dezodoranti NIVEA Stress Protect so antiperspiranti, ki nas ščitijo z edinstveno protibakterijsko formulo. Združuje dve sestavini – aktivne učinkovine Stress Protect in cinkov kompleks. To zagotavlja dodatno zaščito v stresnih situacijah, varuje pred vlažnimi pazduhami in neprijetnim telesnim vonjem. 


Ste poročene in iščete popolno darilo za svojega moža? Končno vam lahko ponudimo darilo, ki je zabavno in poučno obenem ;)

Nova knjiga Kamenka Kesarja Žena ima vedno prav.

kamenko.si


comments powered by Disqus