Potrebujete ideje za igre na plaži?

Mi bi ležali na plaži, otroci pa imajo ponavadi drugačne načrte.

Potrebujete ideje za igre na plaži?

  • Google Plus

Medtem ko vroče poletno sonce večino odraslih žene v lenobno poležavanje pod zavetjem senčnika ali borovcev, imajo najmlajši s poletjem ponavadi nekoliko drugačne načrte. Največ radosti in vznemirjenja jim kajpada prinesejo pripetljaji z vodo in neutrudljivo  raziskovanje plažnih "znamenitosti".  Potrebujete ideje za zabavne igrice, zaradi katerih vam morda v miru celo uspe prebrati poglavje ali dva letos izbranega romana za na plažo?

Poletni dnevi so dolgi, otroško navdušenje nad žogicami, lopatkami in ostalimi igralnimi pripomočki pa ima kvečjemu tridesetmunutni rok trajanja. Načrt, da jih zamotite s kupom kvalitetne otroške literature, je v najboljšem primeru optimistična, zato vam NIVEA ponuja še nekaj idej za poletno otroško zabavo.

Plaža kot naravni umetniški kanvas

Otroci, ki so v obdobju spoznavanja abecede, bodo z zanimanjem risali črke po pesku, prav vsi pa bodo uživali v ustvarjanju podob s kamenčki in školjkami, ki jih lahko nazadnje ovekovečite s fotografijami. Zabava pa se ne konča na plaži: najdene kamenčke in školjke lahko odnesejo domov in se z barvami prepustijo novemu umetniškemu navdihu.

Kdo prej napolni vedro?

Zdrava tekmovalnost nikomur ne škodi. Igrico, ki je najbolj primerna za štiričlanske družine, se igramo tako, da se dva odrasla posedeta približno deset metrov od morja in nad glavo držita vsak po eno prazno vedro. Otroka medtem v roke dobita prazne lončke, s katerimi morata nositi vodo od morja do svojega izbranega vedra. Kdor ga prej napolni, je zmagovalec.

Domači razpršilec

Ste si od nekdaj želeli skakati okoli osvežujočega vrtnega razpršilca? Ustvarite si ga sami. Potrebujete samo zmerno preluknjano plastenko primerne velikosti, ki jo pričvrstite na konec vrtne cevi. Postavite na želeno mesto, uravnajte pritisk vodnega curka in vodna zabava se lahko prične.

Pepček z mokrimi gobicami

Poletno različico priljubljene igre z žogo se igrate tako, da pomivalne gobice narežete na trakove, jih spnete skupaj s kuhinjsko elastiko in namočite v vodo. Pepčki, ki se morajo umikati pred letečo vodno spužvo, bodo ob poletni vročini skoraj želeli, da jih obregne.

Podvodni lov za plastenko

Tudi na bazenu je zabavno. Veliko prozorno plastenko z zamaškom v isti barvi bazenskih ploščic napolnite z vodo. Lovci na "zaklad" naj gledajo stran, plastenko pa medtem zalučajte v bazen. Kdor jo prvi najde, je zmagovalec, iskanje pa je težje kot zveni.

Ob vsej vodni zabavi pa v vročih poletnih dneh ne pozabite na kvalitetno in redno zaščito. NIVEA je tako razvila izdelke, ki pred soncem ščitijo občutljivo kožo najmlajših. NIVEA SUN Pure&Sensitive otroški lotion za zaščito pred soncem za občutljivo kožo takoj zaščiti otroško kožo in jo z izjemno vodoodpornostjo pred soncem varuje tudi v vodi. Zmanjšuje tveganje za kožne alergije in vnetja: 100 % brez dišav, barvil in konzervansov. 

 

 

Kako pomembna in preprosta je zaščita pred soncem v vročih poletnih dneh, si lahko ogledate tudi v osupljivem videu, ki razkriva pravi obraz UV žarkov:


Ste poročene in iščete popolno darilo za svojega moža? Končno vam lahko ponudimo darilo, ki je zabavno in poučno obenem ;)

Nova knjiga Kamenka Kesarja Žena ima vedno prav.

kamenko.si


NIVEA Kids Protect&Sensitive ZF 30
comments powered by Disqus