Mokre mačke

Mokre mačke

  • Google Plus
Na ulicah deževnega Beograda so štiri sodelavke, med njimi tudi moja žena, sprejele hrabro odločitev. Dogovorile so se, da ne bodo podlegle nakupovalnemu pritisku. Prišle so do sklepa, da je življenje lepo in da ničesar ne potrebujejo. Druga drugi so pohvalile lepa oblačila, ki so jih nosile tisti dan in se obenem strinjale, da je sreča v življenju več kot le nakup najnovejšega modnega izdelka. Iz dežja so se umaknile v kavarno in si privoščile omamno turško kavo. Najdražja me je po telefonu obvestila o njihovi odločitvi. Bil sem ponosen nanjo.

Nekaj ur kasneje so se štiri ženske, čudovito oblečene in urejene do zadnje potankosti, odpravile peš iz centra mesta na drugo stran reke Save proti kongresni dvorani. Samo še Brankov most jih je ločil od omenjene dvorane, ko se je oblakom popolnoma utrgalo in pričelo je liti kot iz škafa.
Po dve sta se stiskali pod enim dežnikom in se prebijali skozi goste dežne kaplje. Nekje na pol poti čez most jim je nasproti pripeljal mestni avtobus in tik ob njih zapeljal v največjo lužo na svetu. Ogromni val je pljusknil visoko čez njihove glave in jih premočil do kože. Deli telesa, ki so po nekem naključju ostali suhi, se niso dolgo veselili. Takoj za prvim je pripeljal še drugi avtobus in kričeče punce zlepil s pločnikom.

Uro kasneje so se pred mano pojavile vsaka s štirimi nakupovalnimi vrečkami v roki in v oblačilih, ki jih še nikoli nisem videl. Njihovi lasje so bili zlepljeni od deževnice. Iz nakupovalnih vrečk, v katerih so se nahajala mokra oblačila, je kapljala voda. Stale so sredi dvorane in se režale kot štiri zadete mačke.
“Dragi, ne boš verjel, kaj se nam je zgodilo,” je skozi smeh začivkala moja žena in s strastjo navihanega otroka opisovala nedavno dogodivščino.

Stal sem pred njimi in odkimaval z glavo. Zdelo se mi je naravnost neverjetno, kaj vse so ženske pripravljene narediti, da bi lahko nakupovale brez občutka krivde. Po njihovem mnenju niso bile one krive. Krivi so bili srbski šoferji avtobusov, brezsrčni, naslajaški moški, ki so si jih privoščili. Sam sem Srbe videl drugače. Videl sem jih kot ene redkih moških, ki jim uspe štiri ženske istočasno spraviti do mokrega.

 


Ste poročene in iščete popolno darilo za svojega moža? Končno vam lahko ponudimo darilo, ki je zabavno in poučno obenem ;)

Nova knjiga Kamenka Kesarja Žena ima vedno prav.

kamenko.si


comments powered by Disqus