Jutri je najin dan

Jutri je najin dan

  • Google Plus

Sediva na terasi čudovite hiše na prelepi Rakitni. Večerni veter mi mršči lase, pa malo tudi pretiravam, ker na glavi nimam kaj dosti za mrščit razen čela. Najlepša žena na svetu stoji ob meni in kriči na ves glas. Zlovešča vešča se je dvakrat zaletela vanjo. Na terasi imamo luč, ki žal privablja insekte. Moreš mislit. Žena se insektov boji. Moreš misliti drugič. Lahko bi postavil komarnike okrog terase. Nisem jih. Nisem mogel misliti na vse, ko sem gradil hišo.

Jutri bo nov dan in midva bova na poti v Split. Dan kasneje s trajektom v Velo Luko v hotel Korkyra. Čaka naju najin prvi dopust letos. Ko napišem najin prvi dopust, mislim samo najin, brez motilnih funkcij v starosti devet, deset, sedemnajst in osemnajst let. Saj ne, da otrok ne marava. Au contraire, bi rekel Del Boy. Obožujeva jih. Zato jima privoščiva teden oddiha od staršev. Naju staršev. Glede na to, da sva ločena, so obsojeni na druga dva starša. Jebiga. Nisem mogel misliti na vse, ko sem se ločeval.

Popoldan sva kupila svinjski hrbet za dunajce. Sem vprašal mesarja, ki je ravnokar ob meni pospravljal police, kakšna je razlika med dunajcem stegnom in dunajcem hrbtom, pa me je pogledal kot svinja v nova vrata in samo skomignil z rameni. Nazadnje mi je priporočal hrbet. Da je bolj sočen. Verjel sem mu. Doma sem si pripravil sestavine za dunajca. Nisem imel moke. Jebala me glava namrščena. Nisem mogel misliti na vse, ko sem šel v šoping.

Jutri je torej odhod na morje. Srnica je danes dobila nov telefon. Istega kot jaz, ki sem ga dobil prejšnji teden. Mi je star telefon crknil. Ženki je telefon crknil danes. iPhone. Sem izkoristil priložnost in ji ga zamenjal za Android. Vem, prase jedno sem. Sem jo dobil na dobro fotografijo. In na zgodbo o tem, da bo odslej lahko polnila svoj telefon v avtu na mojem polnilcu. Se je počutila bolj povezano z mano. Tako, da je pristala na Huawei P20 Pro, ki ima na domačem zaslonu vgrajen iskalnik Google. Z možnostjo, da iščeš glasovno. Že dvajset minut se v aparat dere “OK Google”. Za ponoret. Nisem mogel misliti na vse, ko sem ji ga kupil.

 

Ste poročene in iščete popolno darilo za svojega moža? Končno vam lahko ponudimo darilo, ki je zabavno in poučno obenem ;)

Nova knjiga Kamenka Kesarja Žena ima vedno prav.

kamenko.si


comments powered by Disqus